foto_full_1853.jpg

Stedelijk Museum Breda

Informatie

Stedelijk Museum Breda is uniek in de wijze waarop het erfgoed met het hedendaagse verbindt. Kunstliefhebbers krijgen zo een verfrissende blik op kunst, op een prachtige plek in de historische binnenstad van Breda. Eerdere bezoekers verwoordden het als volgt: “Een prachtig opgezet modern stadsmuseum in een historisch gebouw” en “Ze zijn er heel goed in geslaagd om de geschiedenis van Breda op originele wijze te laten zien!”.

Interessant spanningsveld
Het museum, geopend sinds juni 2017, is ontstaan uit het samengaan van MOTI (Museum of the Image) en Breda’s Museum. De collectie die door de fusie is ontstaan varieert sterk. Je vindt hier objecten en kunst van de middeleeuwen tot nu, een belangrijke religieuze kunstcollectie en een uitgebreide collectie digitale en grafische kunst. De diversiteit creëert een spanningsveld in de collectie, die met name wordt opgezocht én getoond in de wisseltentoonstellingen. Een bezoeker merkte op: “Het is een bijzonder concept geworden: stedelijk erfgoed verenigd met digitale kunst.

Verweven in de stad
Het museum is gevestigd in een Rijksmonument: het Oudemannenhuis. Één van de oudste gebouwen van Breda. Binnen een straal van één kilometer rond het museum vind je een groot aantal erfgoedlocaties, perfect voor mooie stadswandelingen. Denk aan de Grote Kerk (één van de vier officiële Topmonumenten van Brabant), de Grote Markt, het een-na-oudste Begijnhof van Nederland, het Kasteel van Breda, de Lutherse en de Waalse Kerk en het historische Spanjaardsgat.

Het museum koppelt haar seizoensgebonden activiteiten (deels) aan evenementen in de stad – denk aan BredaPhoto en Graphic Matters – waardoor het ook echt een museum ván de stad is. En dat op slechts tien loopminuten van het Centraal Station.

Klik hier voor een virtuele rondleiding.

Toegankelijkheidsvoorzieningen
Bekijk voorzieningen

Fout gespot? Meld het ons.

Op de kaart

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews op tripadvisor

Wat vind jij?