Nationaal Carnavalsmuseum in Den Bosch

Nationaal Carnavalsmuseum "Oeteldonks Gemintemuzejum"

Informatie

Ontdek de Cultuurstad van het Zuiden en breng een bezoek aan het Nationaal Carnavalsmuseum oftwel het Oeteldonks Gemintemuzejum.

Op een idyllische plek in 's-Hertogenbosch, op de plek van het voormalige poortgebouw van het middeleeuwse Zusters van Orthe…

Lees verder

Ontdek de Cultuurstad van het Zuiden en breng een bezoek aan het Nationaal Carnavalsmuseum oftwel het Oeteldonks Gemintemuzejum.

Op een idyllische plek in 's-Hertogenbosch, op de plek van het voormalige poortgebouw van het middeleeuwse Zusters van Orthenklooster en gelegen aan de Binnendieze, vindt u het Oeteldonks Gemintemuzejum. Een plek waar u wordt ondergedompeld in de rijke historie van het nationale, internationale én Oeteldonkse carnaval. Het ‘muzejum’ heeft een vaste collectie met allerlei soorten maskers, kleding, promotiemateriaal, wapens, schildjes en andere waardevolle en belangrijke voorwerpen uit de geschiedenis van carnaval en Oeteldonk. In de zomermaanden worden er ook thematische tentoonstellingen georganiseerd. Maak een rondleiding met één van  onze gast-vrouwen/heren, die u op geheel eigen wijze alles zal vertellen over de historie en bijzonderheden van het carnaval. Kom alles te weten over het carnaval in, maar ook buiten Oeteldonk - tot ver over de grenzen.

Welkom in 's-Hertogenbosch, Cultuurstad van het Zuiden.

Lees minder
Toegankelijkheidsvoorzieningen
Bekijk voorzieningen

Fout gespot? Meld het ons.

Openingstijden

  • elke maandaggesloten
  • elke dinsdag13.10 - 17.10 uur
  • elke woensdag13.10 - 17.10 uur
  • elke donderdag13.10 - 17.10 uur
  • elke vrijdag13.10 - 17.10 uur
  • elke zaterdag13.10 - 17.10 uur
  • elke zondag13.10 - 17.10 uur
  • Gesloten op 11 november en de drie carnavalsdagen. Verder ook gesloten op 1e en 2e Paasdag, 1e en 2e Pinksterdag, 1e en 2e kerstdag en Nieuwjaarsdag. De kassa sluit om 16:33.

Op de kaart

Neem alvast een kijkje

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews op tripadvisor

Wat vind jij?