hoofd_image

Nederlands Steendrukmuseum

Informatie

De steendruk of lithografie bracht de wereld in 1798 de ultieme techniek om snel, massaal en voordelig afbeeldingen te kunnen drukken. Vanaf 1837 ook in kleur...

Het museum toont alle historische, artistieke en technische aspecten en het enorme toepassingsgebied daarvan. Zelfs de microchip was er zonder deze uitvinding niet gekomen. De collectie is in volledigheid uniek in de wereld te noemen.

De collectie van het Nederlands Steendrukmuseum omvat boekillustraties, cartografie, reclameplaten en lithografie van bekende kunstenaars als Kees van Dongen, Alphonse Mucha, Adolphe Willette en Jan Sluyters. Maar ook speelkaarten, etiketten, ansichtkaarten, prenten, karikaturen en (satirische) tijdschriften. Maar ook zijn er vele objecten te bewonderen, waaronder kolossale drukpersen. Naast de vaste collectie heeft het Nederlands Steendrukmuseum regelmatig een expositie van een bijzondere kunstenaar of rondom een specifiek thema.

Museumatelier
Bijzonder is het eigen atelier. Hier worden iedere dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag drukdemonstraties gegeven. Daarnaast wordt het atelier gebruikt voor workshops. Daarbij kan men als deelnemer zelf kennismaken met het tekenen op steen en het steendrukken. En natuurlijk kunt u ook groepsreservering maken. Op de museumwebsite is hierover uitgebreide informatie te vinden.

Toegankelijkheidsvoorzieningen
Bekijk voorzieningen

Fout gespot? Meld het ons.

Op de kaart

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews op tripadvisor

Wat vind jij?