Gewoonweg voor ondernemers

Expertise en toegankelijkheid

Wanneer een locatie niet of slechts gedeeltelijk toegankelijk is, kan dat leiden tot uitsluiting van mensen. Daarover is vrijwel iedereen het eens. Maar wat houdt 'toegankelijkheid' nu eigenlijk precies in?

Een goede, integrale toegankelijkheid is in feite de optelsom van alle aspecten die ervoor zorgen dat mensen zich welkom voelen. Wanneer iemand moeilijk binnen kan komen, maar als vanzelfsprekend wordt geassisteerd kan iemand zich toch welkom voelen. Alle investeringen in toegankelijkheid kunnen echter tevergeefs zijn wanneer iemand onjuist wordt bejegend. Alleen een juiste combinatie van maatregelen zorgt voor een toegankelijke leefomgeving.

Zet maakt zich sterk voor een leefomgeving die voor iedereen onafhankelijk en gelijkwaardig bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar is. Denk daarbij vooral aan mensen met een functiebeperking en ouderen, maar ook aan ouders met kinderwagens, mensen met zware tassen, leveranciers enzovoort.

Zet is dé adviespartner voor toegankelijkheid en geeft op uiteenlopende terreinen advies, zoals met betrekking tot openbaar vervoer, recreatiegebieden, openbare gebouwen en de openbare ruimte. Maar ook ondernemers en particulieren kunnen bij Zet terecht voor informatie en advies. Zet heeft hiervoor een aantal enthousiaste en deskundige adviseurs in dienst. Ieder met hun eigen achtergrond en expertise zorgen zij voor een professionele dienstverlening. Meer weten over wat Zet kan betekenen? Kijk op www.wijzijnzet.nl/toegankelijkondernemen